Followers

Thursday, 28 July 2011

kemon HARIMAU MALAYA kemon!

selamat maju jaya!


SKUAD HARIMAU MALAYA

jangan hampakan kami sebagai rakyat. teruskan perjuangan anda!

Onion Icons   we love uolssss   Onion Icons

da~

perancangan pertunangan. rancang je ye.

Salam

MSN Onion Emoticon Set

mood malas ye hari ni. sangat malas sebab ade je keje dan benda yang nak dibuat, tapi tak menjadi. so, baik take a deep breath, melepaskan segala tekanan dan bebanan kepala dengan BERANGAN! haha. itu adalah lebih baik sebab berangan, mestila fikirkan yang indah-indah sahaja kan! hehe. ape lagi, mari berangan. 

MSN Onion Icon

tunang.

perlu ke tunang ni sebenarnye? 

mula-mula diri ini merasakan tunang itu adalah tidak penting same sekali la. huhu. tapi...lepas explaination daripada emak tersayang, tunang itu perlu! huhu. so, kena tunang la ni ek? 

 nana tak nak tunang sebab rase macam membazir. huhu. lagipon, dah kenal lame dah. lagipon, takotla dengan dugaan semasa bertunang. tak ade mase nak uruskan hal-hal pertunangan sebab masing-masing sibuk. kalo banyak duit tak apela. sume bole suh orang lain uruskan. tapi ni bajet ciput je. bajet nak kawin lg. huhu. tapi nak sesempurna mungkin. so, kena take time dan selidik sikit-sikitla kan. bajet. itu perlu!

ape ye yang perlu untuk majlis pertunangan? tak tau! huhu.

of course la... cincin
cincin macamane ek? huhu. nak yang simple. cincin perlu ke yang bertakhtakan batu permata? tak semestinye kan. perlu ke ade cincin risik jugak? kena cincin emas jugak ke? ermmm...

sepersalinan baju tunang
nak baju tunang kaler ape ek? huhu. no idea! nak hijau aci tak?
baju ape? kurung. kurung moden. kebaya. apakah? hehe.

hantaran 
nak listkan sume hantaranla. termasuk kawin punye. 7 berbalas 9 cukupla kot kan. hehe.
jom list down! 
mak cakap, hantaran tunang dgn kawin bole sekalikan. so, sekali jela hantaran ni diberi. lagipon, tujuan tunang adalah untuk mendahulukan perkara persiapan untuk perkahwinan. nanti kawin, tak yah hantaran dah or recycle je balik. jimat kan. 

sila isi tempat kosong di bawah. ahahaha. sebab xtau! haha.

kepada pihak lelaki
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

kepada pihak perempuan
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

khemah
berapa khemah? huhu. family si dia macam ramai jugak. huhu.

makanan
makanan ape ek sesuai untuk majlis tunang. nasi putih dan asam pedas bole tak? uit. adela lauk lain. tapi tu main course. hehe.

berkat a.k.a door gift
ape yang seswai ye? erm. selalunya, tunang ni, org bagi makanan kan. so, pape makanan pon bole la kot kan. hehe.

pelamin
oh. no no no to pelamin. sarung cincin dalam bilik aje. tapi bilik kena ade cadar baru. kaler ape ek? hehe. hijau jugak! aci tak? hehe. kalo gabungan hijau dan purple, agak-agaknye menarik tak? huhu.

ape lagi ek? huhu.

Onion Icons

tulun. pikirkannn. hihi.

da~

Friday, 15 July 2011

Babies

Salam

watpe di hari yang mendung seolah-olah membiarkan diri berehat sepanjang hari. me?! bertungkus mulus bangun di awal pagi walaupon cuaca mendung sebab nak menggagahkan diri untuk membuat ENDNOTE hari ini!

tapi apakah yang terjadi? jeng. jeng. jeng. dari pagi sehinggala jam ini, tiada sebarang hasil endnote. oh. oh. oh. bukan i tak buat keje, tapi...keje itu tidak di SAVE dengan sempurna! damn. titik. 

sabo nana. sabo kan. memang berdarah hati ni yang memangla berdarah kan. huhu. tau tak, software tu memang baru digunakan. sememangnye dah save dah. tapi apekehelnye, tak tahu la bile nak masukkan sume data dalam paper yang dibuat, elekkk! tadakkk!


layanla labu. ape hal pon, kena buat semula kan. baik diam. hilangkan stress. nanti sambung semula. baik tengok pape jela kat YOUTUBE. lagi best. hahaha.


babies comels show!








charlie bit me!

hahahaha. suke. suke. suke. comel kan sume. release tension! 

da~

Wednesday, 13 July 2011

seronok! dah dapat hadiah daripada Meoww Cat!

Salam

dah lame tak hupdate. huhu. sibuk sesangatla. tapi tak siap-siap gak paper. huhu. apela yang aku buat nih. huhu.

tapi seronok hari ni! dah dapat hadiah daripada miss Meoww cat! hehe. comel. suke sangat. colourful. 


thank you!!
Onion Emoticon

salam perkenalan untuk Meoww cat dan sume follower lain. 
MSN Onion Emoticon

tak sabar nak buat giveaway jugaklaaa. hehe.

da~

Monday, 4 July 2011

There's is more to the city than meets the eyes. Honda City.

Salam

sangat teruja nak bercerita pasal Honda kali nih. huhu.

kali ni, cite pasal...

HONDA CITY

all-new-honda-city-3rd-generation-main.JPG

Teffata white. menawan!


some info here.

The price of Grade-S is about RM84,980, while the Grade-E is RM89,980, both with insurance. This comes up with 3 years warranty or 100,000 km (whichever earlier) and 6 months free service or 10,000 km (whichever earlier).
For a sportier look, as usual, Honda offers Modulo Custom Performance Accessories, with Full Bodykit Package costing about RM4,750.00 (exclude sport/front grille). 

da~

Honda. The power of dreams

Salam

hai ols! sori la. dah lame sangat tak blogging. huhu. tak ade mood nak blogwalking. crawling. flying. eh. ter...merapu pulak. maapla ye. huhu.

HONDA
THE POWER OF DREAMS

erm! memang seswai sangatla tagline ekau tu. huhu. sampai jadi bingung. sewel. tergila-gilakan rekaan-rekaan honda ni. huhu. memang dream je la kan. sesangat la sakit hati ini! megapakah buatku begini!

THE NEW JAZZ!


cantik kan. cantik kan! huhu. macamane ni. gile angau dengan jazz baru ni. kaler mengancam seh! huhu. tak tau la nape suke sangat dengan jazz ni. dari dulu lagi. huhu. tak kisahla macam-macam design kuar pon nanti, nak jugak jazz ni. dia ade market and class tersendiri la. design dalam dan luar memang menawan hati dan sanubari. menusuk! huhu. serius. 


tula! sape suh si abang DR bawak saya gi Honda showroom! huhu. dia nak cari kete dia, kite pulak yang sesibuk nak kete baru gak. huhu. macamane ni. 


kaler mane ek yang cantik? biru ni ke oren tadi di atas? huhu.

huhu. sape baik hati nak bagi nana the new jazz ni. huhu. dahla. angan-angan je bole. payah kut nak dapat. jerit perih! huhu.

siap dah tnye payment! nak tau tak. nak tau tak? hehe.

roughly la kan. jazz new basic from rm109,800. monthly rm1100 with 10% downpayment. pergh! belom add any accessories lagik! huhu. 

dahla. dahla. dahla.


da~

Monday, 27 June 2011

Choi Sung-Bong

Salam

korang penah layan tak video ni? mari tengok. sedey sangat. huhu. mengisahkan seorang lelaki yang sangat tabah! huhu. hidup bersendirian dari umur 5 tahun sehingga sekarang. 


sudahla survive sendirian untuk hidup. ditambah dengan semangat wajanye. 
he deserve to win and enjoy all the happiness in this world. suara dia. miracle.



semua menangis mendengar lagu nyanyiannye. terharu. seolah-olah menceritakan kisah hidupnye. kan. kan. kan.

i just want him to be happy from now on.

Onion Icon

*tak sabar menantikan persembahan Choi Sung-Bong lagi*


da~

yeh! SEPAH menang

Salam

no doubt!


maharaja lawak adalah

SEPAH


habis manis, SEPAH tak habis. habis. muhaahaa. 
suke sangat sepah menang! suke sangat. sangat. sebab tiap-tiap minggu bole terguling-guling kot gelak dengan lawak dorg. tengok banyak kali pon masih gelak terbahak-bahak lagi. memang legend la korg. huhu.teruskan perjuangan kalian!


hasil usaha gigih setiap minggu dengan lawak konsisten. walaupon tak pernah tersenarai ditempat pertama bagi undian penonton. syabas sepah. sepah menewaskan 

JOZAN


tahniah juga buat jozan. berjaya merangkul tempat kedua. hebat tu. 

paling best. tahniah buat

SHUIB SEPAH 

sebab nak dapat baby. rezeki baby. semoga berbahagia selalu.


i heart hatta dolmat couture. erghh!

ade satu rahsia. tetttt...

oh. i'm in love with 

JEP SEPAH

*kalola dia tau. kan best! hehe. huhu*


da~

Sunday, 19 June 2011

Rambut Melody

Salam

selamat malam ols!

weekend ni buat ape? hehe. dating. shopping. with family. lepak dengan member-member.
ape-ape pon, jaga diri dan jaga keselamatan diri okey. hihi.

ceria tak?! ceria kan! sebab dapat rambut baru. haha. jangan jeles. hihi. rambut macam melody. chelsea olivia dalam cerita cinta melody laaaa. haha.


cantik tak rambut macam melody tu?! haha. macam tula rambut nana buat. hehe. suke! tapi nak maintain susahla kan. huhu.


bob style. tapi depan tu tak kasi pendek sebab nanti bile dah panjang susah nak jaga. huhu. kena selalu blow lagi.

sebenarnye, nana buat rambut ni sebab ade promosi kat kedai kat rumah ni. rm8 je! murah tak? hehe. tak ade maknenye nana nak buat rambut sampai  beratus. huhu. rugi den. haha. tapi tak tahula promosi sampai bile. Ego Creative Hair Studio. cantik. kemas. teliti. itula yang bole digambarkan apabila hair stylish tu buat keje. puas hati. 

hair stylish tu kate, rambut banyak gugur. kena buat scalp treatment. sekurang-kurangnye sebulan sekali. anda semua ade buat tak? huhu. bile dia cakap macam tu, rase takot pulak. huhu. nak maintainla buat sebulan sekali. huhu. agak-agaknye terbuat tak nanti? huhu. nana memang kurang menitikberatkan isu rambut ni. huhu. kena belajar titikberatkan jugakla mulai sekarang.

sayangi rambut anda!


da~

Selamat Hari Bapa 2011

Salam

Salamat hari bapa, abah ku!

Onion Icon

sayang abah!


thanks a lot coz cherish my whole life! 
selalu sokong akak time tidak disokong oleh mak. hihi.


da~

Wednesday, 15 June 2011

Lunar eclipse

Salam


sume berjaga ke semalam nak tengok gerhana bulan penuh? huhu. nana nak tengok. tapi kan. tetido. huhu. penat sangat buat labwork semalam. huhu. ingat nak tido-tido ayam aje. tapi sedar-sedar je alarm clock berbunyi dengan kencang. huhu. sedih. pegila balik lab hari ni dengan rasa hampa.

gerhana bulan 
bumi berada diantara matahari dan bulan. Bulan akan melalui fasa dari cerah kepada gelap sikit demi sedikit. Fenomena gerhana penuh berlaku bila matahari, bumi dan bulan pada keadaan selari dan bulan gelap sepenuhnya.

empat gerhana matahari separa dan dua gerhana bulan penuh akan terjadi pada tahun 2011. Kombinasi empat dan dua gerhana dalam satu tahun ini adalah peristiwa yang jarang terjadi.

gerhana matahari separa pada 2011 akan terjadi pada 4 Januari, 1 Jun, 1 Julai dan 25 November. 

gerhana bulan penuh akan terjadi pada 15 Jun dan 10 Disember. 

kombinasi empat gerhana matahari dan dua gerhana bulan dalam setahun hanya akan terjadi enam kali sepanjang abad ke-21, iaitu pada tahun 2011, 2029, 2047, 2065, 2076, dan 2094.

*sumber diperolehi dari National Geographic Indonesia*

sape tengok  gerhana bulan penuh semalam? cite la. nak tau jugak. huhu.

bole tengok live kat sini. tapi dah terlepas bole tengok lagi ker? huhu.

kite sebagai muslim juga disunatkan solat sunat gerhana sepanjang gerhana berlangsung. nak tau panduan solat sunat gerhana? jomm...

btw, comel kan google buat ni. hehe. comel je pagi-pagi buka google, tengok benda ni. terubat ckit nak tengok gerhana. huhu. hehe. 


da~

Tuesday, 14 June 2011

Apple Pink Bow Giveaway

Salam


tag > nadya, firsa fira and aisya

da~

Lucky Follower Meoww Cat

Salam


tag > cik purple, firsa fira and nadya

da~

RossRazif Giveaway

Salam


tag > nadya, firsa fira and cik purple

untuk inner..nak pilih kaler ape ek? hihi.

inner 1: black and royal blue
inner 2: black, magenta 1 and magenta 2

da~

Princess House Giveaway

Salam


tag > nadya and firsa fira

da~

Cik Purple Giveaway

Salam


tag > nadya and firsa fira

da~

Sunday, 12 June 2011

Kek batik paling mudah

Salam
Bosan. bosan. rase nak makan manisan, capai beg duit. suh adik g kedai. bukan nak g sendiri. haha.
beli milo. susu pekat. biskut marie. serbuk koko. butter.

sementara menunggu, nana gode-gode internet cari resipi kek batik. setelah hasil kajian. tolak tambah. darab bahagi. terciptala resepi sendiri. haha. i memang pemalas nak guna pelbagai jenis bahan-bahan. so...

jom buat kek batik paling mudah. hehe.


maafla ye. tak amik pulak gambar time kek ni di potong. lepas potong cantik. smooth je. 

bahan-bahannya;
  • 300g biskut marie
  • 125g butter
  • ½ cawan air
  • 1 paket milo rm4
  • ¼ cawan serbuk koko
  • ½ tin susu pekat (ikut kesukaan)

cara-caranya;
  • patah dua biskut marie. jangan patah seperti retak seribu. nanti tak cantik kan.
  • di bekas yang lain, buh butter. milo. susu. serbuk koko. air (kalo boleh, air suam). kacau sampai sebati semuanya dan panaskan sampai menggelegak dan menjadi lebih pekat. melekit. 
  • padamkan api, buh biskut marie yang telah dipatahkan. gaulkan sekata.
  • masukkan dalam bekas dan biarkan sejuk sebelum di letak dalam peti ais.

dah siap!

da~

Astana Jiwa

Salam

Suria di Cordoba


OST Suria di Cordoba nyanyian Dato' Siti


cantik sungguh Cordoba. bila mau sampai? 
huhu.

Cordoba menjadi saksi cinta mereka!

wow. hehe. 
tak sabar nak tengok episod seterusnye. lame sangatla nak tggu seminggu baru bole tengok lagi. itu pon kalo tak ade keje. kalo ade keje, melepasla utuk seminggu lagi kan. kalo macam nora elena, tak adela terasa sangat kan. isnin-khamis ade. huhu. majukla macam ni. hakhak. ade orang nak pedulik ke kalo ko majuk?haha.

baru tengok sekali. macam best. tu yang tak sabar nak tggu episod seterusnye. ermmm..bersabar jela ye. hihi.

sari yanti. 
sangat comel! ibu anak satu tu. dan dengar-dengar sekarang tengah mengandung lagi. tahniah sari. 

fahrin ahmad. 
memang hero jiwang malaya. seswai gitu. hehe.

adiputra. 
the macho man. ganas. jahat. memang sesuai.

selamat menonton sume. selasa. 9 malam. astro prima.

da~

Goodbye Lullaby

Jom layan song dari si jelita ni...


from the album


jom nyanyi! hehehe. 1..2..3..


suke cover ni. suke. suke. suke.


goodbye lullaby! hahaha.

da~

Tribute Akademi Fantasia

Salam


lega..lega..lega..AF dah habis. tak kuasa lagi nak dengar iklan dan orang cakap pasal AF. muak kot. huhu. memang patut pon habis kan. jemu! tapi pape pon, AF memang mantops. haha.

joom layan gambar. 
pics speaks thousand words! haha.

AF 1

AF 2

AF 3

AF 4

AF 5
Senarai Pelajar Akademi Fantasia 5

AF 6

AF 7

AF 8

AF 9

sembilan kali hokey. sudah-sudah lah tu kan. huhu. tammat sudah.
btw, tahniah buat Hazama pemenang AF 9!

Onion Emoticons

da~