Followers

Monday, 27 June 2011

Choi Sung-Bong

Salam

korang penah layan tak video ni? mari tengok. sedey sangat. huhu. mengisahkan seorang lelaki yang sangat tabah! huhu. hidup bersendirian dari umur 5 tahun sehingga sekarang. 


sudahla survive sendirian untuk hidup. ditambah dengan semangat wajanye. 
he deserve to win and enjoy all the happiness in this world. suara dia. miracle.



semua menangis mendengar lagu nyanyiannye. terharu. seolah-olah menceritakan kisah hidupnye. kan. kan. kan.

i just want him to be happy from now on.

Onion Icon

*tak sabar menantikan persembahan Choi Sung-Bong lagi*


da~

yeh! SEPAH menang

Salam

no doubt!


maharaja lawak adalah

SEPAH


habis manis, SEPAH tak habis. habis. muhaahaa. 
suke sangat sepah menang! suke sangat. sangat. sebab tiap-tiap minggu bole terguling-guling kot gelak dengan lawak dorg. tengok banyak kali pon masih gelak terbahak-bahak lagi. memang legend la korg. huhu.teruskan perjuangan kalian!


hasil usaha gigih setiap minggu dengan lawak konsisten. walaupon tak pernah tersenarai ditempat pertama bagi undian penonton. syabas sepah. sepah menewaskan 

JOZAN


tahniah juga buat jozan. berjaya merangkul tempat kedua. hebat tu. 

paling best. tahniah buat

SHUIB SEPAH 

sebab nak dapat baby. rezeki baby. semoga berbahagia selalu.


i heart hatta dolmat couture. erghh!

ade satu rahsia. tetttt...

oh. i'm in love with 

JEP SEPAH

*kalola dia tau. kan best! hehe. huhu*


da~

Sunday, 19 June 2011

Rambut Melody

Salam

selamat malam ols!

weekend ni buat ape? hehe. dating. shopping. with family. lepak dengan member-member.
ape-ape pon, jaga diri dan jaga keselamatan diri okey. hihi.

ceria tak?! ceria kan! sebab dapat rambut baru. haha. jangan jeles. hihi. rambut macam melody. chelsea olivia dalam cerita cinta melody laaaa. haha.


cantik tak rambut macam melody tu?! haha. macam tula rambut nana buat. hehe. suke! tapi nak maintain susahla kan. huhu.


bob style. tapi depan tu tak kasi pendek sebab nanti bile dah panjang susah nak jaga. huhu. kena selalu blow lagi.

sebenarnye, nana buat rambut ni sebab ade promosi kat kedai kat rumah ni. rm8 je! murah tak? hehe. tak ade maknenye nana nak buat rambut sampai  beratus. huhu. rugi den. haha. tapi tak tahula promosi sampai bile. Ego Creative Hair Studio. cantik. kemas. teliti. itula yang bole digambarkan apabila hair stylish tu buat keje. puas hati. 

hair stylish tu kate, rambut banyak gugur. kena buat scalp treatment. sekurang-kurangnye sebulan sekali. anda semua ade buat tak? huhu. bile dia cakap macam tu, rase takot pulak. huhu. nak maintainla buat sebulan sekali. huhu. agak-agaknye terbuat tak nanti? huhu. nana memang kurang menitikberatkan isu rambut ni. huhu. kena belajar titikberatkan jugakla mulai sekarang.

sayangi rambut anda!


da~

Selamat Hari Bapa 2011

Salam

Salamat hari bapa, abah ku!

Onion Icon

sayang abah!


thanks a lot coz cherish my whole life! 
selalu sokong akak time tidak disokong oleh mak. hihi.


da~

Wednesday, 15 June 2011

Lunar eclipse

Salam


sume berjaga ke semalam nak tengok gerhana bulan penuh? huhu. nana nak tengok. tapi kan. tetido. huhu. penat sangat buat labwork semalam. huhu. ingat nak tido-tido ayam aje. tapi sedar-sedar je alarm clock berbunyi dengan kencang. huhu. sedih. pegila balik lab hari ni dengan rasa hampa.

gerhana bulan 
bumi berada diantara matahari dan bulan. Bulan akan melalui fasa dari cerah kepada gelap sikit demi sedikit. Fenomena gerhana penuh berlaku bila matahari, bumi dan bulan pada keadaan selari dan bulan gelap sepenuhnya.

empat gerhana matahari separa dan dua gerhana bulan penuh akan terjadi pada tahun 2011. Kombinasi empat dan dua gerhana dalam satu tahun ini adalah peristiwa yang jarang terjadi.

gerhana matahari separa pada 2011 akan terjadi pada 4 Januari, 1 Jun, 1 Julai dan 25 November. 

gerhana bulan penuh akan terjadi pada 15 Jun dan 10 Disember. 

kombinasi empat gerhana matahari dan dua gerhana bulan dalam setahun hanya akan terjadi enam kali sepanjang abad ke-21, iaitu pada tahun 2011, 2029, 2047, 2065, 2076, dan 2094.

*sumber diperolehi dari National Geographic Indonesia*

sape tengok  gerhana bulan penuh semalam? cite la. nak tau jugak. huhu.

bole tengok live kat sini. tapi dah terlepas bole tengok lagi ker? huhu.

kite sebagai muslim juga disunatkan solat sunat gerhana sepanjang gerhana berlangsung. nak tau panduan solat sunat gerhana? jomm...

btw, comel kan google buat ni. hehe. comel je pagi-pagi buka google, tengok benda ni. terubat ckit nak tengok gerhana. huhu. hehe. 


da~

Tuesday, 14 June 2011

Apple Pink Bow Giveaway

Salam


tag > nadya, firsa fira and aisya

da~

Lucky Follower Meoww Cat

Salam


tag > cik purple, firsa fira and nadya

da~

RossRazif Giveaway

Salam


tag > nadya, firsa fira and cik purple

untuk inner..nak pilih kaler ape ek? hihi.

inner 1: black and royal blue
inner 2: black, magenta 1 and magenta 2

da~

Princess House Giveaway

Salam


tag > nadya and firsa fira

da~

Cik Purple Giveaway

Salam


tag > nadya and firsa fira

da~

Sunday, 12 June 2011

Kek batik paling mudah

Salam
Bosan. bosan. rase nak makan manisan, capai beg duit. suh adik g kedai. bukan nak g sendiri. haha.
beli milo. susu pekat. biskut marie. serbuk koko. butter.

sementara menunggu, nana gode-gode internet cari resipi kek batik. setelah hasil kajian. tolak tambah. darab bahagi. terciptala resepi sendiri. haha. i memang pemalas nak guna pelbagai jenis bahan-bahan. so...

jom buat kek batik paling mudah. hehe.


maafla ye. tak amik pulak gambar time kek ni di potong. lepas potong cantik. smooth je. 

bahan-bahannya;
  • 300g biskut marie
  • 125g butter
  • ½ cawan air
  • 1 paket milo rm4
  • ¼ cawan serbuk koko
  • ½ tin susu pekat (ikut kesukaan)

cara-caranya;
  • patah dua biskut marie. jangan patah seperti retak seribu. nanti tak cantik kan.
  • di bekas yang lain, buh butter. milo. susu. serbuk koko. air (kalo boleh, air suam). kacau sampai sebati semuanya dan panaskan sampai menggelegak dan menjadi lebih pekat. melekit. 
  • padamkan api, buh biskut marie yang telah dipatahkan. gaulkan sekata.
  • masukkan dalam bekas dan biarkan sejuk sebelum di letak dalam peti ais.

dah siap!

da~

Astana Jiwa

Salam

Suria di Cordoba


OST Suria di Cordoba nyanyian Dato' Siti


cantik sungguh Cordoba. bila mau sampai? 
huhu.

Cordoba menjadi saksi cinta mereka!

wow. hehe. 
tak sabar nak tengok episod seterusnye. lame sangatla nak tggu seminggu baru bole tengok lagi. itu pon kalo tak ade keje. kalo ade keje, melepasla utuk seminggu lagi kan. kalo macam nora elena, tak adela terasa sangat kan. isnin-khamis ade. huhu. majukla macam ni. hakhak. ade orang nak pedulik ke kalo ko majuk?haha.

baru tengok sekali. macam best. tu yang tak sabar nak tggu episod seterusnye. ermmm..bersabar jela ye. hihi.

sari yanti. 
sangat comel! ibu anak satu tu. dan dengar-dengar sekarang tengah mengandung lagi. tahniah sari. 

fahrin ahmad. 
memang hero jiwang malaya. seswai gitu. hehe.

adiputra. 
the macho man. ganas. jahat. memang sesuai.

selamat menonton sume. selasa. 9 malam. astro prima.

da~

Goodbye Lullaby

Jom layan song dari si jelita ni...


from the album


jom nyanyi! hehehe. 1..2..3..


suke cover ni. suke. suke. suke.


goodbye lullaby! hahaha.

da~

Tribute Akademi Fantasia

Salam


lega..lega..lega..AF dah habis. tak kuasa lagi nak dengar iklan dan orang cakap pasal AF. muak kot. huhu. memang patut pon habis kan. jemu! tapi pape pon, AF memang mantops. haha.

joom layan gambar. 
pics speaks thousand words! haha.

AF 1

AF 2

AF 3

AF 4

AF 5
Senarai Pelajar Akademi Fantasia 5

AF 6

AF 7

AF 8

AF 9

sembilan kali hokey. sudah-sudah lah tu kan. huhu. tammat sudah.
btw, tahniah buat Hazama pemenang AF 9!

Onion Emoticons

da~

Sepah in Maharaja Lawak

I don’t know why, You said goodbye
Just let me know you didn’t go forever my love
Please tell me why, You make me cry
I beg you please I'm on my knees if that's what you want me to...

Boulevard
by
Jep sepah (originally from Dan Byrd)

and

I lose control because of you babe
I lose control when you look at me like this...

You and I
by 
Jep and Shuib (originally from Scorpions)

and

Tiada yang dapat lari dari masalah diri...

Hitam Putih Kehidupan
by
Jep (originally from Sheila Majid)


lawak wei. serius lawak. sume minggu la diorang ni lawak. haha. yang meninggalkan kesan adalah minggu yang nyanyi lagu di atas. haha. minggu rewang pon best gak. jom layan gakla. hehe.


best woo. dafi. memang bagus punye. hahaha.

dasat lah penangan dorang ni. hihi. terngiang-ngiang je lawak dorg. hihi. itu sahaja ye.

da~

Wednesday, 1 June 2011

Fresh flowers

Salam
memandangkan tadi tengok NORA ELENA, nana jadi jeles melampau dengan dia sebab dapat fresh flowers. sooo jealous ok! huhu. jeles jugak sebab ade jugak lelaki tau pompuan suke ape. saya suke flowers! tak kire. nak jugak. hehe.

nana penah dapat flowers jugak. hihi. adela beberapa kali. seronok tau! paling seronok dapat fresh flowers kaler pink. woahh. so teruja!

ni dari BFF. my best BFF. really loves her. so much. bunga ni nana dapat time my convocation. sayang sgt flowers ni. rase nak tengok aje. takmo ia jadi kering. tak sanggup. huhu. lembut je bunga ni. rase nak letak kat pipi je selalu.


yang ni pon dapat dari BFF. 
red and yellow colour. means...love and friends right?
suke sangat! banyak lagi kuntuman bunga ni. tapi nana amik gambar closed up supaya nampak cantik di pandang. berat tau bunga ni. banyak kuntum. musti mahal kan. huhu. thanks BFF.


yang ni pulak nana dapat time besday baru-baru ni. dari lovely housemate. macam tau-tau je nana suke bunga! red flowers. i love it! dikelilingi oleh hadiah-hadiah besday yang lain. thanks a lot to my housemates for the shock celebration. really appriciate it. love it! love you all too!


bunga plastik? erk. sedih mula-mula dapat hadiah ni daripada special one. sedih. tak suke bunga plastik. tapi bak kate my BFF, bunga tu jugak nana pegang dari awal sampai akhir time sesi bergambar selepas convocation. huhu. tapi...the best thing to know about bunga plastik, sampai sekarang masih segar bugar di depan mata. really sweet and cute. thanks a lot for the flowers. i love it too!


but, after the spoilage of bunga plastik, i got a really nice and not forgettable moment when, he bring me a bouquet of pink flowers that i really adore!! oh. please. i love it like crazy. everytime i want with the flowers. take a good care of it. looovvvveeee! thank you.

*i really take a good care of this flowers. so nice huh? its colour*

lepas tu, nana dapat lagi bunga. syok sgt! dark red roses. woaahh. sexy. hehe. 
bunga tanda pujuk. hihi. suwiit.

lepas tu dapat lagi sekali. tak sempat nak ambil gambar flowers tu sebab buh dalam kete. nak tengok hari-hari. tiap-tiap pagi. hihi.


*bestnye kalo bangun pagi-pagi dapat fresh flowers kat sebelah. what a nice mornin that never forget*
*berangan!*

da~